Do góry

Desery Przepis na:

Placek z jeżynami.

Placek z jeżynami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 50

Dodano:

Odsłon: 136

Szybkie ciasto na letnie przyjęcie.

Składniki

  • 250gr. mielonych sucharków,150gr. masła,500gr.twarożku,500gr.
  • jogurtu naturalnego,puszka mleka skondensowanego niesłodzonego,
  • 10 łyżeczek żelatyny,opakowanie cukru waniliowego,120gr.cukru,
  • skórka starta z 1 cytryny,sok z połowy cytryny,250gr.jeżyn [świeżych
  • albo z puszki],150 gr kremówki,rurki waflowe,starta czekolada.
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Suchary wymieszać z roztopionym masłem,wyłożyć do natłuszczonej formy o wymiarach 20cm. na 25cm.Ugnieść.
    Utrzeć razem twarożek,jogurt,mleko ,oba cukry,sok i skórke z cytryny.
    Żelatynę rozpuścić w niewielkiej gorącej wody ,przestudzić.Połączyć,
    z niewielką ilością kremu jogurtowego,dodać do pozostałego kremu.Jeżyny rozgnieść,dodać do kremu.
    Schłodzić.Kiedy krem zacznie tężeć wyłożyć go na przygotowany spód.
    Wstawić do lodówki na około 2 godziny.

  2. Gotowy placek pokroić na 16 kawałków,każdy udekorować rozetkami
    z ubitej kremówki,kawałkami rurek waflowych i startą czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń