Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek ziemniaczany z gulaszem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Mięso kroję w kostkę, przyprawiam solą, pieprzem, papryką i czubrycą. Smażę na rozgrzanym na patelni oleju. Przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję grzyby, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek. Duszę 50 min.
Obieram cebulę i czosnek, czyszczę papryki. Cebulę i chili siekam, czosnek i paprykę tnę w paski. Wszystko szklę na tłuszczu ze smażenia mięsa. Dodaję do mięsa razem z kukurydzą oraz groszkiem. Duszę ok. 15 min, przyprawiam, zagęszczam mąką.
Ziemniaki, cebulę i czosnek obieram i drobno ścieram, zlewam nadmiar wody. Dodaję jajka, mąkę, szczypiorek oraz sól i pieprz. Mieszam. Na patelni rozgrzewam olej. Kolejno smażę duże placki (na rumiano z obu stron). Nakładam na nie gorący gulasz, składam na pół.
<strong>Violetta Miszczak-Lesiewicz z Połczyna Zdroju</strong>Źródło: Tina