Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki cukiniowo-cebulowe"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Cukinię umyj i odkrój oba końce. Nie obieraj! Cukinię i cebulę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Mąkę przesiej do miski i wymieszaj z czosnkiem, gałką muszkatołową i ze szczyptą soli i pieprzu. Wlej mleko i roztrzepane jajko. Miksuj, aż powstanie gładkie ciasto. Dodaj warzywa i wymieszaj. Formuj placki i smaż na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z serkiem. Ewentualnie dopraw solą. Jeśli serek jest za gęsty, dodaj łyżeczkę jogurtu naturalnego lub śmietany 18%.
Placki podawaj z plasterkami cukinii skrojonej obieraczką do warzyw, z dodatkiem serka i papryki.Źródło: Naj