Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki cukiniowo-ziołowe z sosem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 978
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 201
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 978
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 201
Składniki
Cukinię ze skórką ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy, odstawiamy, by puściła sok. Szpinak rozmrażamy, fetę drobno kruszymy. Czosnek i liście mięty siekamy.
Mocno odciśniętą z soku cukinię łączymy z płatkami i otrębami owsianymi, dodajemy jajka, fetę, pieprz, sól, posiekany czosnek i miętę. Mieszamy.
Na rozgrzany na patelni tłuszcz nakładamy łyżką małe placki, smażymy z obydwu stron.
Można też wyłożyć blachę z piekarnika papierem do pieczenia, natłuścić go olejem i nałożyć ciasto łyżką na papier, formując niewielkie, okrągłe placuszki. A potem piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180oC.
Jogurt mieszamy z solą i suszonymi lub świeżymi ziołami. Sos podajemy w oddzielnym naczyniu.
<strong>Czas przygotowania 55 minut. Cena jednej porcji około 3,20 zł.</strong>Źródło: Rewia