Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny syty obiad
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2500
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 471
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1542
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 826
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2500
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 471
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1542
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 826
Składniki
Mięso umyć i pokroić w małe kawałki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju,wraz z cebulką pokrojoną w pół talarki dodać przyprawę do gulaszu, koncentrat pomidorowy całość zalać bulionem lub wodą. Dusić na małym ogniu aż mięsko będzie miękkie (w razie potrzeby uzupełnić wodą) pod koniec dodać pokrojoną w paski paprykę konserwową. Całość lekko zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką. W razie potrzeby doprawić do smaku.
Ziemniaki oraz cebulę zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach Dodać jajko, bułkę tartą, mąkę, sól i pieprz. Dobrze wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym.
Placki ziemniaczane ułożyć na talerzu i polać przygotowanym gulaszem. Smacznego.