Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny syty obiad
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1220
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 103
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 38
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1030
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1220
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 103
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 38
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1030
Składniki
Mięso umyć i pokroić w małe kawałki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju,wraz z cebulką pokrojoną w pół talarki dodać przyprawę do gulaszu, koncentrat pomidorowy całość zalać bulionem lub wodą. Dusić na małym ogniu aż mięsko będzie miękkie (w razie potrzeby uzupełnić wodą) pod koniec dodać pokrojoną w paski paprykę konserwową. Całość lekko zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką. W razie potrzeby doprawić do smaku.
Ziemniaki oraz cebulę zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach Dodać jajko, bułkę tartą, mąkę, sól i pieprz. Dobrze wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym.
Placki ziemniaczane ułożyć na talerzu i polać przygotowanym gulaszem. Smacznego.