Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki z młodą kapustą

Placki z młodą kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 9326

szybkie i zdrowe

Składniki

  • kapusta młoda, 1 główka
  • ziemniaki, 3 szt.
  • Kiełbasa np. śląska, 3 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • jajko, 1 szt.
  • przyprawy, różne
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w drobną kostkę. Posolić i odczekać aż zmięknie i puści sok.

  2. Ziemniaki zetrzeć na tarce jak do placków ziemniaczanych, kiełbasę pokroić w drobną kosteczkę (wegetarianie spokojnie mogą zrezygnować z kiełbasy).

  3. Odlać sok z kapusty, wbić jajko, dodać kiełbasę, starte ziemniaki. Doprawić przyprawami. W moim przypadku były to: kolendra, tymianek, odrobina gorczycy, ostra papryka i pieprz.

  4. Nakładać łyżką na rozgrzany olej tak, jak placki ziemiaczane. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Marusia26 14 maja 2014 Kocham placki dlatego zabieram do swoich zbiorów. :)
Pozdrawiam :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biurwa 19 stycznia 2014 Bardzo ciekawy przepis i chętnie go wykorzystam, tylko te kalorie... ;)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zabecka 04 czerwca 2012 Danie zapowiada się ciekawie:) z chęcią je wypróbuję!!! 5

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 02 czerwca 2012 Oj,ale koleżanka kusi ;) bardzo lubie placki, a takie połączenie musi być pyszne

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń