Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane polane miodem

Placki ziemniaczane polane miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2082 Ocena: 11416

Dodano:

Odsłon: 290

Takie placku smakują wybornie. Ten przepis polecam bardzo .

Składniki

  • Składniki:
  • Ziemniaki ½ kg
  • Jako 1 szt.
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • Mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • Bułka tarta 2 łyżki
  • Majeranek 1 łyżeczka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Jogurt naturalny grecki
  • Miód prawdziwy
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odlać nadmiar soku, wbić jajko, wsypać obie maki, bułkę tartą, majeranek, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką placuszki i smażyć z obu stron na chrupiąco. Po usmażeniu odsączyć z oleju na ręczniku papierowym. Podawać z jogurtem polane miodem. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń