Do góry

Przekąski Przepis na:

Placuszki cukiniowo-marchewkowe

Placuszki cukiniowo-marchewkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 378

Dodano:

Odsłon: 378

Cukinia i marchew tworzą doskonały duet... :-) * Zaletą tych placuszków jest to, że możesz dodać do nich, co tylko chcesz np. czosnek, paprykę pokrojoną w drobną kostkę lub chilli, natkę pietruszki lub kukurydzę z puszki. Możesz też podać je w towarzystwie jogurtu naturalnego i mięty.

Składniki

  • 1/2 cukini (bez gąbczastego wnętrza)
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 cebuli (startej na drobnej tarce)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • sól morska i pieprz czarny świeżo zmielony do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Cukinię i marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

    2. Dodaj cebulę i pozostałe składniki. Wymieszaj.

    3. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.

    4. Smaż placuszki na rumiano.

    5. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

catha 03 lipca W sam raz dla moich niejadków aby przemycić im coś warzywnego. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń