Do góry

Śniadania Przepis na:

Placuszki twarogowe z karobem

Placuszki twarogowe z karobem

Autor:

Przepisów i artykułów: 102 Ocena: 767

Dodano:

Odsłon: 122

Placuszki twarogowe to mój sprawdzony sposób na pożywne śniadanie, które doda energii na cały poranek. Tym razem do mojego ulubionego przepisu dodałam karob, który niedawno pojawił się w mojej kuchni. Karob to mączka chleba świętojańskiego, naturalnie słodka, nadająca również potrawom ciemnego koloru, idealny dla alergików.

Składniki

  • 2 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 120 ml mleka
  • 200 g twarogu
  • 2-3 łyżki karobu
  • szczypta soli
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do miski przekładamy jajka, sól, mleko i karob. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
    Następnie dodajemy twaróg i mąkę. Miksujemy, aż do połączenia składników.
    Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony po ok. 3 minuty.
    Po usmażeniu odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
    Smacznego! :-)

    Karob sam w sobie jest słodki, ale jeśli ktoś woli słodsze placki, może do nich dodać jeszcze trochę cukru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń