Do góry

Przekąski Przepis na:

Placuszki z kiszoną kapustą i gotowanym mięsem z indyka

Placuszki z kiszoną kapustą i gotowanym mięsem z indyka

Autor: kala83

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 733

Dodano: 07.10.2015

Odsłon: 4693

Udany eksperyment :-) Ciekawe w smaku i sycące.

Składniki

  • 20 dkg kiszonej kapusty
  • ugotowane mięso indycze - u mnie golonka tego stworzenia
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 kopiasta łyżka mąki kukurydzianej
  • mąka pszenna
  • sól, pieprz, natka pietruszki, przyprawa do drobiu
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso i kapustę kroimy drobno. Mleko, jajka, mąkę kukurydzianą i przyprawy miksujemy. Dodajemy tyle mąki pszennej aby powstało nam bardzo gęste ciasto. Dodajemy mięso i kapustę, mieszamy.
    Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i podgrzewamy. Na rozgrzany olej, łyżką kładziemy placuszki. Smażymy z obu stron do pięknego zrumienienia. Po zdjęciu z patelni osączamy z ewentualnego nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń