Do góry

Śniadania Przepis na:

Placuszki z ricottą i daktylami.

Placuszki z ricottą i daktylami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7853

Dodano:

Odsłon: 5492

Bardzo puszyste, mięciutkie po prostu pyszne placuszki. Idealne śniadanko. Dodatek daktyli sprawia że nie musimy dodatkowo dosładzać ciasta.

Składniki

  • 250 g serka ricotta
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej tortowej
  • 3 łyżki oleju
  • 100 ml mleka
  • 100 g suszonych daktyli
  • szczypta soli
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do miski przekładamy serek, żółtka, mąkę, olej i mleko wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę. W oddzielnym naczyniu ubijamy na sztywno białka. Daktyle siekamy na drobniejsze kawałki. Wszystko razem delikatnie łączymy.
    Smażymy na patelni nie przywierającej, gdy nam placuszki przywierają możemy pędzelkiem nanosić warstwę oleju na patelnię.
    Podajemy gorące z syropem klonowym lub miodem.

    SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 07 grudnia 2014 Apetyczna ta placuszkowa wieżyczka:))))A z syropem klonowym lub z agawy....mniam!!!! Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń