Do góry

Desery Przepis na:

Pleśniak

Pleśniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 1397

Dodano:

Odsłon: 32961

Łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ze wszystkich składników wyrobić ciasto (bez białek i kakao). Ciasto podzielić na 2 części w stosunku 1/3 do 2/3.

  2. 1/3 wyłożyć na posmarowaną blachę, posmarować powidłami, posypać pokrojonymi orzechami, agrestem, ewentualnie rodzynkami lub śliwkami (wg uznania).

  3. 2/3 ciasta wyrobić z kakao i podzielić na 2 części. Na ciasto posypane orzechami itd zetrzeć jedną połówkę ciasta

  4. Białka ubić dodając cukier i wyłożyć na ciasto. Drugą połówkę ciasta zetrzeć na ubitą pianę

  5. Piec ok godziny 170-180°. Po upieczeniu i wystygnięciu polać polewą czekoladową.

  6. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

keja 13 grudnia 2012 Witam :) Robię to ciasto ,jest pyszne. Polewa wlewana na gorące ciasto przenika w środek między potarte ciasto w strużki czekoladowe.Długo jest świeże i można upiec wcześniej .Przepis z Kamesznicy :) Hankusek ;)Pozdrawiam serdecznie :).....Białka muszą utworzyć w środku bezę .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

socharena 19 listopada 2010 Wygląda bardzo apetycznie. Ja dodaję do ubitych białek z cukrem 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń śmietankowy:)P:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń