Do góry

Przekąski Przepis na:

płonące słodkie szaszłyki

płonące słodkie szaszłyki

Autor: wioleta333

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3641

Dodano: 08.12.2010

Odsłon: 6330

pyszne, efektowne świąteczne danie

Składniki

  • woreczek ryżu
  • 25 dag filetu z kurczaka
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • 2 banany
  • miód 3 łyżki
  • czekolada gorzka Wawel ( 5 kostek)
  • cztery łyżki mleka
  • czekolada malaga Wawel ( 4 kostki)
  • olej do smażenia
  • wykałaczki duże
  • 4 łyżki spirytusu
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować na sypko, filet umyć, pokroić w kostkę, ananasy pokroić w kawałki, banany obrać i pokroić w plasterki, na talerz dać filet , wymieszać z jedną łyżką miodu, potem nabijac na wykałaczki filet, ananas, banan na przemian, gotowe szaszłyki polać pozostałym miodem, piec na rozgrzanym oleju bardzo powoli. Wyłożyc na talerz ryż posypac startą czekoladą o smaku malagi , ułożyć szaszłyki, polać rozpuszczoną czekoladą gorzką z mlekiem. Na koniec przed podaniem polac spirytusem i podpalić. Podawac płonące szaszłyki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń