Do góry

Przekąski Przepis na:

Poduszeczki

Poduszeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 568 Ocena: 10169

Dodano:

Odsłon: 4072

Niezwykle proste i szybkie.Mini bułeczki z ciasta francuskiego z ricottą i łososiem.

Składniki

  • ser Ricotta 120-130 g
  • łosoś wędzony 100 g
  • Ketchup ostry około 1 łyżka
  • pieprz cytrynowy, sól
  • ew. sos ostrygowy 1 łyżka
  • czarny sezam do posypania
  • jajko do smarowania
  • ciasto francuskie 275 g
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ricottę z łososiem krótko rozdrobnić w malakserze.
    Doprawić pieprzem cytrynowym, ketchupem, sosem ostrygowym i ewentualnie solą.Wymieszać.

  2. Schłodzone ciasto lekko rozwałkować i pokroić w prostokąty 5 X 10 cm.
    Na jednej połówce prostokąta nałożyć porcję masy, przykryć drugą i zlepić końcówką widelca.

  3. Bułeczki przełożyć na blachę z papierem do pieczenia.
    Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem.
    Piec w 200 C około 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń