Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwica wieprzowa

Polędwica wieprzowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1805

Dodano:

Odsłon: 65170

Soczyste i proste w wykonaniu polecam bo jest rewelacyjna....

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Polędwicę umyc osuszyc papierowym ręcznikiem , posypac solą , pieprzem , papryką , posmarowac czosnkiem przeciśnietym wczesniej przez praskę i na 1,5 godz włozyc do lodówki.po tym czasie rozgrzac na patelni masło1/4 kostki i obsmazyc z obu stron żeby było pózniej na gotowo bardziej soczyste.Mięso włozyc do rękawa lub naczynia żaroodpornego posypac majerankiem wlac troche oleju (ja majeranek rozcieram w rękach ma bardziej intensywny i mocniejszy zapach) i piec piekarnik 190 stopni przez ok 1 do 1,5 godz ale nie za długo bo mieso bedzie za suche.po tym czasie mięsko jest soczyste i pyszne .Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tolerancja 19 czerwca 2012 Madera masz rację każdy ma swój smak jedni lubią bardziej dopieczone mięso inni mniej ja zrobiłam po swojemu i dla mnie wyszło pyszne .....pozdrawiam serdecznie

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 16 czerwca 2012 Może ktos zwyczajnie bardzie lubi takie jak dla mnie super bo nie lubię różowego mięsa jeść wolę wysmażone:-))Oczywiście wszystko jest kwestią gustu a o tym sie nie dyskutuje. Ląduje w ulubionych:-)) Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lippy-25 16 czerwca 2012 Po obsmażeniu polędwiczkę piecze się góra 15 minut! Mięso musi być w środku zwarte i różowe, pieczenie jej przez 1,6 godziny na wióra to zwykłe marnotrawstwo. To już lepiej kupić pół kilo mielonego i kotlety sobie smażyć.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 14 czerwca 2012 Zasłużone 5 .Z majerankiem masz rację ,jest bardzij aromatyczny gdy się go rozetrze w ręku,tak samo inne suche zioła i przyprawy.A co do pieczenia to ja piekła bym zdecydowanie krócej.Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 14 czerwca 2012 Właśnie o to chodzi, żeby mięso przed pieczeniem obsmażyć na gorącym tłuszczu , wtedy będzie soczyste. Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń