Do góry

Przekąski Przepis na:

polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 1405

szybko, prosto, smacznie, elegancko

Składniki

  • Polędwiczka wieprzowa, 1 szt
  • ser camembert, 2szt
  • ciasto francuskie - gotowe, 2 szt
  • jajko, 1 szt
  • żurawina lub borówka czerwona, 1 słoiczek
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. polędwiczkę umyć pokroić w plastry 3-4 cm lekko rozbić dłonią. oprószyć sola i pieprzem, najlepiej grubo mielonym. Usmażyć na oliwie z oliwek aby była miękka. odłożyć do wystudzenia.

  2. ser camembert przekroić w połowie (jak ciasto do tortu)

  3. ciasto francuskie kroimy w pasy o takiej szerokości aby zmieścił się nam plaster polędwiczki i krążek sera. Całość zawijamy i zlepiamy boki.

  4. układamy na blaszce wyłożonej pergaminem smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy na 180 C aż się ciasto zarumieni

  5. Podajemy z żurawiną jako przystawkę lub dokładamy frytki i brokuły z wody i mamy danie obiadowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń