Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki w cieście francuskim

Przepis dnia 2011-04-26
Polędwiczki w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 965

Dodano:

Odsłon: 16006

Proste, ale nie codzienne zarazem.

Składniki

  • Polędwiczka wieprzowa, 1 kg
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżki masła
  • 4 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki majeranku
  • 50 ml ginu
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem z odrobiną soli, posyp majerankiem, solą, pieprzem, odstaw na 2 h. Pózniej obsmaż mięso na tłuszczu ze wszystkich stron, w trakcie smażenia dodaj gin.

  2. Na środek rozwiniętego ciasta połóż mięso, zawiń i zlep brzegi. Piecz 35 min w nagrzanym piekarniku (200 st).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 30 lipca 2010 jak tylko stałam się szczęśliwym posiadaczem pięknych polędwiczek zrobiłam to danie (mięsko natartłam także musztardą) - było pzrepyszne

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 06 lipca 2010 no teraz to Ci nie wybaczę , ja tak daleko od domu a Ty mi takie pyszności pokazujesz :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 03 lipca 2010 To jest bardzo dobre danie.Ja też robie polędwiczki w cieściefrancuskim, tylko nieco inaczej. Pod takim samym tytułem jest przepis na moim profilu. Polecam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

eses 03 lipca 2010 ja bym jeszcze dodała coś do środka... szpinak, ser.. co kto lubi w zasadzie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń