Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki z boczkiem i orzechami

Polędwiczki z boczkiem i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 974

Dodano:

Odsłon: 4111

Soczyste polędwiczki, chrupki bekon i orzechy.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso oczyścić z błon i pokroić na ok. 3 cm plastry. Posypać pieprzem i papryką. Każdy kawałek zawinąć w plaster boczku i spiąć wykałaczką. Smażymy polędwiczki na połowie masła z każdej strony.

  2. Orzechy drobno siekamy, mieszamy z resztą masła, tartą bułką, żółtkiem i odrobiną soli. Usmażone polędwiczki układamy w żaroodpornym naczyniu, nakładamy na nie masę orzechową i wstawiamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika na 10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń