Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Półkruche serduszka z orzechami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Jajko i żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej do miski. Dodaj masło, posiekaj nożem z mąką. Dodaj jajko z cukrem, śmietanę, zagnieć ciasto. Wstaw do lodówki na 15 minut.
Wymieszaj nadzienia. Ciasto podziel na 10 kulek, każdą rozwałkuj, posmaruj nadzieniem, zwiń jak naleśnik, uformuj serduszko. Posmaruj jajkiem. Kładź na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień