Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Anyżowy aromat "włoskiego" kurczaka.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 108
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 80
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 108
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 80
Składniki
Kurczaka płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem. Boczek kroimy w drobną kostkę ,dodajemy posiekane zioła ,nasiona kopru ,sól i pieprz mieszamy. Przygotowanym farszem nadziewamy kurczaka. Otwór zaszywamy. Brytfankę polewamy połową oliwy ,kładziemy na nią kurczaka i polewamy go pozostałą oliwą. Pieczemy go w temperaturze 200°C ,przez około godzinę. Podajemy pokrojonego z surówką.