Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomarańczowy kołacz"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Tortownicę posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką. Skórkę pomarańczową posiekaj. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Kolejno domieszaj jajka.
Wprost do masy maślanej przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dołóż jogurt oraz skórkę pomarańczową. Ciasto dokładnie wymieszaj.
Przełóż do przygotowanej tortownicy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz godzinę. Wystudź.
Pomarańcze sparz, wytrzyj, obierz. Miąższ pokrój na kawałeczki. Zalej go sokiem z pomarańczy. Duś 15 minut i zmiksuj na gładko. Do gorącej masy wlej likier, wsyp galaretkę. Dobrze wymieszaj. Kiedy masa zacznie tężeć, rozsmaruj ją na cieście. Schłodź.Źródło: Naj