Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidorki po krakowsku"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Pomidory umyj, przekrój na pół. Ostrożnie wydrąż, uważając przy tym, aby nie uszkodzić ścianek. Połówki pomidorów posól w środku. Postaw je odwrócone do góry dnem na kratce kuchennej. Poczekaj, aż wycieknie sok.
Kaszę ugotuj na sypko w posolonym wrzątku. Odcedź, osącz, przestudź. Pestki słonecznika zrumień na suchej patelni. Zioła opłucz, osusz, poodrywaj listki od gałązek. Kilka listków bazylii odłóż do dekoracji, resztę posiekaj.
Kaszę wymieszaj z ziołami oraz pestkami słonecznika. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Połącz z oliwą i nałóż do wydrążonych pomidorów. Postaw je na talerzykach. Udekoruj odłożonymi ziołami.Źródło: Tina