Do góry

Przekąski Przepis na:

pomidorowa

pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3784

Dodano:

Odsłon: 11206

pyszna zupka domowa

Składniki

  • 2 l rosołu
  • marchewka
  • pietruszka
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki śmietany30%
  • łyżka mąki
  • łyżeczka cukru
  • vegeta
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ugotować pietruszkę i marchewkę w rosole, dodać przecier, śmietanę i rozkłuconą mąkę w odrobinie wody. wlać do zupy i doprawić cukrem, vegetą i pieprzem do smaku, posypać zieleniną, podawać z makaronem lub ryżem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 29 lipca 2010 No - ja też uwielbiam pomidorówkę, a że wczoraj właśnie robiłam przecier pomidorowy na zimę , to chyba dziś sobie zrobię zupkę - tak mnie zachęciłaś, pozdr.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 27 lipca 2010 Pomidorowa mogę jeśc cały tydzień :)) Z ryżem, makaronem, lanymi kluseczkami, a już zrobiona na prawdziwym rosołku - niebo w gębie :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 27 lipca 2010 Proponuje zamiast zageszczania zupy maka i smietana, uzyc blendera, roztarta marchewka i pietruszka swietnie zageszczaja zupe bez dodatkowych kalorii :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 27 lipca 2010 Niezapominajko może ty robisz zawiesiste zupy a do tego wykręcające buzię , ale 2 łyżki przecieru 30% na 2 litry wody wystarczy a jak ktoś lubi kwaśniejszy smak niewidzę problemu dodać więcej przecieru .Ja robię pomidorową na rosole z niedzieli oczywiście najlepsze są pomidorki świeże ale nie zawsze są w domu .......

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 26 lipca 2010 U nas taka pomidorowa (tylko bez dodatku cukru) często w poniedziałek gości - zrobiona na pozostałym z niedzieli rosołku. Prosta, szybka i smaczna. Czasem dla małego urozmaicenia wcieram do niej spory ząbek czosnku, albo dodaję trochę bazylii i ziół prowansalskich.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

niezapominajka 26 lipca 2010 Z całym szacunkiem ale to jakaś wodzianka a nie pomidorowa, dwie łyżki przecieru na 2 litry rosołu - pomidorowy to tylko kolor uzyskamy a nie smak. A teraz w sezonie pomidorowym lepiej użyć swieżych warzyw nich chemicznych koncentratów.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń