Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa z fasolą i makaronem kokardki"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
20 minut • Porcja 160 kcal • Koszt porcji ok. 2,20 zł • Przepis dla 4-6 osób
Ugotuj rosół. Pod koniec dołóż ząbki czosnku. 2 łyżki krojonych pomidorów z puszki odłóż, resztę zmiksuj lub przetrzyj. Dodaj do rosołu pomidory przetarte i w kawałkach oraz fasolę.
Zagotuj, dopraw pieprzem, cukrem, papryką, bazylią, oregano i ew. solą. Na talerze porozkładaj ugotowany według przepisu makaron i zalej go gorącą zupą. Dodatkowo możesz dołożyć po kleksie kwaśnej śmietany.Źródło: Kobieta i życie