Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorowa z pulpecikami

Pomidorowa z pulpecikami

Autor: niuniaczka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 02.09.2010

Odsłon: 786

Pyszna i aromatyczna zupa pomidorowa z pulpetami. Bardzo sycąca:)

Składniki

  • 40 dkg. mięsa z golonki
  • 50 dkg. skrzydełek z kurczaka
  • 30 dkg mięsa mielonego wieprz.
  • ok 150 g. koncentratu pomidorowego
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 kostki bulionu na żeberkach
  • 1 bułka
  • Bułka tarta
  • 1 jajko
  • Natka pietruszki
  • 3 duże marchewki
  • 100 g. śmietanki 30%
  • sól
  • maggi
  • pieprz
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka i mięso z golonki myjemy dokładnie w wodzie, wkładamy do gara i zalewamy zimną wodą. Dorzucamy listki laurowe, ziele angielskie, kostki, solimy i pieprzymy. Gotujemy po czym zbieramy szumowiny. W międzyczasie obieramy, myjemy i kroimy marchewki, dorzucamy do zypy i gotujemy. Z mięsa, połowy posiekanej natki pietruszki, odciśniętej bułki, jajka, bułki tartej (w razie potrzeby), soli i pieprzu formujemy pulpeciki. Koncentrat mieszamy z zimną wodą, wlewamy do zupy, w razie potrzeby dodajemy więcej. Wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku. Wrzucamy pulpeciki i gotujemy jeszcze ok 15 min. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń