Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna zupa pomidorowa z pulpetami. Bardzo sycąca:)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 65
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 110
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 493
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 65
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 110
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 493
Składniki
Skrzydełka i mięso z golonki myjemy dokładnie w wodzie, wkładamy do gara i zalewamy zimną wodą. Dorzucamy listki laurowe, ziele angielskie, kostki, solimy i pieprzymy. Gotujemy po czym zbieramy szumowiny. W międzyczasie obieramy, myjemy i kroimy marchewki, dorzucamy do zypy i gotujemy. Z mięsa, połowy posiekanej natki pietruszki, odciśniętej bułki, jajka, bułki tartej (w razie potrzeby), soli i pieprzu formujemy pulpeciki. Koncentrat mieszamy z zimną wodą, wlewamy do zupy, w razie potrzeby dodajemy więcej. Wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku. Wrzucamy pulpeciki i gotujemy jeszcze ok 15 min. SMACZNEGO!