Do góry

Desery Przepis na:

Pomidory faszerowane

Pomidory faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11264

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Pomidory faszerowane"

Składniki

  • 4 pomidory
  • 40 dag dyni
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 połówka piersi z kurczaka
  • 1 łyżka oregano
  • 2 łyżki masła
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Dynię pokroić w kostkę i dusić na wolnym ogniu, aż zacznie mięknąć. Czosnek pokroić w plasterki, pierś z kurczaka w paski.

  2. Pomidory umyć, odkroić wierzchy, delikatnie usunąć gniazda nasienne, wstawić do na grzanego do 200oC piekarnika nastawionego na funkcję grill.

  3. Na oleju zeszklić czosnek, dodać do dyni. Na tym samym tłuszczu usmażyć na złoty kolor mięso, oprószyć solą i pieprzem. Dorzucić dynię i czosnek, podgrzać i połączyć z oregano. Farszem nadziewać zapieczone pomidory, dekorować oregano, podawać.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń