Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidory pod pierzynką

Pomidory pod pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1779

Dodano:

Odsłon: 8664

Pierwsze ale na pewno nie ostatnie w sezonie pomidory pod pierzynką.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Czosnek drobno kroimy i ucieramy na desce z solą. Soli dodajemy tylko tyle ile zabierze czosnek.
    Z pomidorów usuwamy gniazda i kroimy w poprzek na pół. Połówki pomidorów smarujemy cienką warstwą pasty czosnkowej. Obficie posypujemy startym na grubych oczkach żółtym serem i polewamy sosem powstałym z wymieszanego jogurtu z majonezem. Jogurt możecie zastąpić śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 04 maja 2014 Bardzo ciekawe i inne podanie pomidorów,
zabieram przepis i pozdrawiam :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń