Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 51
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 51
Składniki
Pomidory umyć,ściąć piętki od strony szypułki,wydrążyć,lekko wewnątrz posolić i posypać pieprzem.
W płaskim rondelku rozgrzać olej z roztartym ząbkiem czosnku.
Do każdego pomidora wbić jajko,tak aby nie uszkodzić żółtek,posolić,posypać resztą czosnku i pieprzem.
Ustawić pomidory w rondlu z rozgrzanym tłuszczem i wstawić bez przykrycia do mocno rozgrzanego piekarnika.
Piec tak,by białka dobrze się ścięły.
Przed podaniem posypać natką z pietruszki.