Do góry

Śniadania Przepis na:

Pomysł na śniadanie – frittata ze szpinakiem

Pomysł na śniadanie – frittata ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 780

Dodano:

Odsłon: 7727

Znudziły Ci się kanapki i jajecznica na śniadanie? Frittata ze szpinakiem, pomidorami, serem mozzarella i czerwoną papryką to świetny pomysł na śniadanie.

Składniki

  • 6 jaj
  • 40 g czerwonej cebuli
  • 70 g czerwonej papryki
  • 70 g szpinaku
  • 70 g pomidorów
  • 70 g sera mozarella
  • 1 ząbek czosnku
  • Oliwa z oliwek
  • Szczypiorek
  • Sól i pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W małej misce rozbij jajka, dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Odłóż na bok.

  2. Szpinak dobrze umyj i oczyść. Cebulę posiekaj na drobne kawałki. Czerwoną paprykę, pomidory i ser mozarella pokrój w kostkę.

  3. Na rozgrzaną patelnie wrzuć cebulę i smaż do momentu aż zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Dodaj zmielony czosnek i mieszaj jeszcze przez chwilę.

  4. Następnie wrzuć czerwoną paprykę i smaż, aż zrobi się miękka. Dodaj szpinak, pomidory, ser mozzarella i smaż do momentu, kiedy liście szpinaku zaczną więdnąć.

  5. Teraz możesz wlać jajka na patelnie, wymieszać i smażyć pod przykryciem całość, do momentu ścięcia się frittaty.

  6. Podawaj na gorąco lub zimno z dodatkiem świeżego szczypiorku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń