Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka drobiowa

Potrawka drobiowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1956

Dodano:

Odsłon: 12606

idealna do ryżu, kaszy, makaronu lub ziemniaków

Składniki

  • pierś z kurczaka, 2 szt.
  • czerwona papryka, 1 szt.
  • papryka żółta, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • papryczka chilli, 1 szt.
  • woda, 2 szkl.
  • śmietana, 2- 3 łyżki
  • mąka, 2 łyżki
  • sól, pieprz
  • przyprawa do kurczaka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi pokroic w kostkę, oprószyc ulubioną przyprawą do kurczaka, podsmazyc na rozgrzanym oleju (niewielka ilośc). Po chwili wrzucic pokrojoną cebulę, paprykę oraz papryczkę chilli, chwilę smazyc. Dolac wodę i dusic do miękkości. Śmietanę rozmieszac z mąką w oddzielnym naczyniu, dolac niewielką ilośc wywaru i energicznie rozmieszac. Wlac do potrawki, zamieszac, chwilę pogotowac, aż płyn zgęstnieje, doprawic.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń