Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka kokosowa z kurczakiem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 245
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 176
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 245
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 176
Składniki
Fasolkę oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Mięso umyj, potnij w paseczki. Kalafior oczyść, podziel na różyczki, wymocz, osusz. Chili oczyść z pestek, pokrój w plasterki. Czosnek i imbir obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej olej. Kilka krążków chili odłóż do dekoracji, resztę wrzuć na gorący tłuszcz. Dodaj czosnek oraz imbir. Oprósz curry. Smaż chwilę, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Wtedy dołóż mięso. Smaż je 2–3 minuty. Zalej bulionem. Dołóż wiórki kokosowe oraz fasolkę szparagową. Dolej śmietanę. Gotuj ok. 25 minut. Gotowe danie przypraw sokiem z limonki oraz solą, pieprzem i curry. Udekoruj plasterkami chili oraz listkami kolendry (ew. natki).Źródło: Tina