Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka podgrzybkowa"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
45 min; Porcja: 340 kcal; Cena porcji: 7 zł.
Grzyby umyj, czosnek obierz, posiekaj. Oczyszczone z nasion papryki oraz dymki potnij w kostkę. Fasolkę pokrój na kawałki, obgotuj przez 2 min w posolonym wrzątku, osącz.
Rozgrzej 1/2 masła, zeszklij czosnek. Dołóż grzyby, smaż 10 minut. Oprósz curry i mąką, zasmaż i podlej wodą. Duś 10 minut. Dolej śmietanę. Przypraw sosem sojowym oraz miodem. Duś kolejne 10 minut. Na drugiej patelni rozgrzej resztę masła. Usmaż na nim warzywa. Dołóż do grzybów. Podgrzej i przypraw.Źródło: Naj