Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-06-2009
Doskonałe danie dla całej rodziny.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1056
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 368
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3234
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 687
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1056
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 368
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3234
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 687
Składniki
Mięso z rosołu podzielić na kawałki, odłożyć na bok. W garnku rozgrzać masło, dodać mąkę i smażyć, by straciła smak surowizny (nie złocić!), powoli i stopniowo dodawać zimny (nie będzie klusek) rosół, tak, by odiagnąć kremową, półpłynną kosystencję. Dodać sok z cytryny, cukier i rodzynki. Gdy lekko napęcznieją, dodać mięso, aby się zagrzało w sosie.
Podawać z ryżem. Smacznego!