Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z kurczaka z agrestem

Potrawka z kurczaka z agrestem

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 115

Kurczak w sosie słodko kwaśnym po polsku, palce lizać.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka podzielić na porcje posolić, popieprzyć. W rondlu podgrzać masło klarowane i na gorące położyć mięso, obsmażyć, Warzywa utrzeć na tarce z dużymi otworami,cebulę pokroić w piórka, wszystko włożyć do mięsa, podsmażyć razem, podlać winem, dodać przyprawę Natur i dusić. W międzyczasie przygotować karmel z łyżki cukru, rozpuścić go bulionem, wlać do mięsa, wszystko razem dusić do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać agrest, dusić razem chwilę. Mięso wyjąć, sos z warzywami i agrestem zmiksowąć i ewentualnie rozcieńczyć do pożądanej gęstości, doprawić sosem rybnym i pieprzem do smaku.
    Najlepiej smakuje z ryżem, ale z ziemniakami też.

  2. Równie dobre będzie z porzeczkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 11 czerwca Swietny przepis. Uwielbiam takie polaczenia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń