Do góry

Przetwory Przepis na:

Powidła jabłkowo-dyniowo-śliwkowe.

Powidła jabłkowo-dyniowo-śliwkowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 622 Ocena: 11432

Dodano:

Odsłon: 101

Świetne do ciast,naleśników lub do pieczywa.Polecam:)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dynię obrać,pokroić w kostkę i zalać w rondlu szklanką wody.
    Gotować pół godz.

  2. Dodać jabłka, śliwki,sok i skórkę z cytryny.

    Dorzucić 3-4 kwiaty anyżku.
    Całość podlać szkl.wody i smażyć około 1 godz.

    Na drugi dzień powtorzyć czynność,mieszać przy smażeniu,pod koniec wsypać cukier ilość jaka Wam odpowiada i chwilę zasmażyć.
    Powidła mają być gęste.

    Ciepłe nałożyć do słoiczków i zapasteryzować 15min.od momentu wrzenia wody.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (25)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń