Do góry

Dodatki Przepis na:

Prażucha z grochem

Prażucha z grochem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1817 Ocena: 41809

Dodano:

Odsłon: 4912

Świetny dodatek do dania głównego. Ziemniaki z mąką, z zielonego groszku.

Składniki

  • 500 g obranych ziemniaków
  • 1/2 szklanki kefiru
  • 1 łyżka mąki z zielonego grochu
  • sól, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, odcedzamy, dodajemy kefir i mąkę, tłuczemy. Ponownie wstawiamy na płomień, cały czas tłuczemy, przez kilka minut, aż składniki połączą się. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 16 czerwca Mialam okazje jesc tylko z maka pszenna. Uzalezniajace! Trzeba wyprobowac z maka z zielonego grochu i kefirem. Brzmi smacznie :-)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 16 czerwca jeszcze nigdy nie jadlam takiego polaczenia, zapowiada sie pysznie! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 16 czerwca Ciekawy przepis, ja czasem dodaję mleka, ale z kefirem jeszcze nie próbowałam ;-D Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń