Do góry

Zupy Przepis na:

Prosta i szybka Zupa meksykańska

Prosta i szybka Zupa meksykańska

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 15360

Wspaniała za chłodne dni. idealna nie tylko na obiad ale i na przyjmowanie gości :-)

Składniki

  • Ser żółty w kostce
  • Puszka kukurydzy
  • Puszka pomidorów krojonych
  • Puszka białej fasoli
  • Puszka czerwonej fasoli
  • 2 udka z kurczaka
  • Paczka ostrej papryki
  • Sól
  • Jarzynka
  • Litr soku pomidorowego łagodnego, lub ostrego jeśli rezygnujemy z ostrej papryki
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kurczaka kroimy w drobną kosteczkę.
    Doprawiamy wg własnego smaku: jarzynka, bazylia, oregano....co kto lubi. Smażymy najlepiej w dużym garnku na oleju - co ułatwi nam dalszą pracę :-)

  2. Kiedy kurczak jest gotowy dodajemy do garnka całą resztę, czyli wszystkie puszki ( z wodą - nie odlewamy wody z żadnej puszki !!! ), sok pomidorowy, paprykę ostrą. Jeśli gotuję również dla dzieci - rezygnuję z ostrej papryki - zupa nadal jest pyszna.
    Wszystko musi się teraz zagotować i wyłączamy.



    WAŻNE

    Zamiast ostrej papryki w proszku można dać pikantny sok pomidorowy.
    Nie polecam tanich soków - lepiej kupić coś lepszego.

  3. Żółty ser ucieramy na grubej tarce.

    Zupę podajemy bardzo gorącą i posypujemy sporą ilością sera, który się wtedy rozpuszcza. Posypujemy już na talerzu oczywiście, nie dodajemy sera do garnka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

major 23 września 2013 Ta zupa z meksykanska nie ma nic wspolnego w orginale powinna byc mielona wolowina papryka czosnek pomidory fasole kukurydza, skad ten ser kurczak

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń