Do góry

Desery Przepis na:

prosta krówka

prosta krówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 8368

proste, smaczne, szybkie w przyrządzaniu

Składniki

  • mleko słodzone skondensowane, 2 puszki
  • masło, 200 gram
  • kraakersy lekko solone, 2 duże paczki
  • orzechy laskowe lub włoskie, duża garść
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Krakersy pokrusz na małe kawałki ( ale nie na miał),

  2. Dodaj do krakersów 2 puszki mleka i dobrze wymieszaj.

  3. Dodaj do krakersów i mleka stopione (ostudzone) masło i dokładnie wymieszaj.

  4. Przełóż wszystko do formy (ja piekę w teflonowej formie do tarty, więc nie smaruję jej tłuszczem) .

  5. Na wierzchu posyp rozdrobnionymi orzechami i je lekko wciśnij w wierzch ciasta.

  6. Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 24 września 2012 Ciekawe, wygodne bo z gotowych składników, ale na zdjęciu mało widać. Chciałabym zobaczyć zdjęcia pokrojonego ciasta.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń