Do góry

Desery Przepis na:

Prosty brzoskwiniowiec

Prosty brzoskwiniowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3139

Dodano:

Odsłon: 2930

Prosty i smaczny

Składniki

  • Biszkopt: 6 jaj,
  • 1,5 szkl mąki,
  • 1 szkl cukru,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • łyżka octu,
  • łyżka oleju
  • Masa: 2 galaretki cytrynowe,
  • masło roślinne,
  • 2 budynie waniliowe,
  • puszka brzoskwiń
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, żółtka, olej i ocet. Delikatnie wymieszać. Masę przelać do dużej formy. Piec w temp. 180 stopni ok. 40 min. Gotowy biszkopt wystudzić. Galaretki rozpuścić w pół litra wody. Budynie rozpuścić w szklance syropu z brzoskwiń. Dodać do galaretek i zagotować. Do gorącej masy dodać masło roślinne i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. Na wierzch również posmarować masą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń