Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na wykorzystanie sezonowych produktów.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 406
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11362
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 69
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 406
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11362
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 69
Składniki
Umyte łodygi rabarbaru (najlepiej odmiany o zabarwieniu malinowym) pokrajać na drobne kawałki, wsypać do rondla, dodać niewielką ilość wody i krótko rozgotować pod przykryciem. Gorącą masą napełnić słoiki lub butelki i pasteryzować 25-30 minut, w temperaturze 90 stopni C. Taki przepis nadaje się do przyrządzania zup lub po zagęszczeniu z cukrem stanowi smaczną marmoladę! Przepis pochodzi z książki kucharskiej z 1984 roku, i jest nadal przepyszny :)