Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przegrzebki na szparagach"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22495
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 113
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22495
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 113
Składniki
Przygotuj 4 arkusze (30 x 30 cm) pergaminu lub folii aluminiowej.
Obierz szparagi i blanszuj przez minutę w lekko osolonej wodzie. Masło utrzyj z sokiem z pomarańczy i skórką pomarańczową. Do sosu dodaj sól i pieprz.
Na każdym arkuszu ułóż po równo przegrzebki i szparagi. Dodaj sos. Zawiń dokładnie, by nie wypływał sos. Zapiekaj 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C Po wyjęciu z folii udekoruj gałązkami rozmarynu i podawaj na ciepło.
Czas przygotowania: 20 minut 120 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień