Do góry

Dania główne Przepis na:

Przepis na tortillę i chipsy z tortilli

Przepis na tortillę i chipsy z tortilli

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 9

Wypróbowany przepis na "Przepis na tortillę i chipsy z tortilli"

Składniki

  • Przygotowanie tortilli: 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2/3 szklanki letniej wody
  • 3 łyżki oleju połącz i zagnieć gładkie ciasto. Następnie rozwałkuj
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cienkie placki układaj na rozgrzanej, suchej patelni. Gdy tortilla wypełni się pęcherzami powietrza i pokryje brązowymi plamkami, należy przewrócić ją na drugą stronę i smażyć 30 sekund.

  2. chipsów: Wilgotne tortille pokrój na kawałki. Piekarnik rozgrzej do 180° C. Blachę wyłóż papierem i rozłóż na nim pokrojoną tortillę.

  3. W miseczce wymieszaj oliwę, sól, pieprz, chili, słodką paprykę, zioła prowansalskie oraz koncentrat pomidorowy. Pędzelkiem posmaruj chipsy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz, aż chipsy się zarumienią.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń