Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O! Ten przepis musi wpaść w twoje ręce :))
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Maliny gotujemy pod pokryciem z syropem z agawy, aż owoce się rozgotują. Owocową pulpę przelewamy przez sitko. Do odcedzonego soku dodajemy 2 czubate łyzeczki pektyny. Pulpę i sok miksujemy ręcznym blenderem. Gotujemy około 5 minut. Przelewamy do foremek silikonowych ( takich jak do robienia lodów ) delikatnie wysmarowanym olejem. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny, aż żelki stężeją