Do góry

Dania główne Przepis na:

Przetwory z kalarepy

Przetwory z kalarepy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 14

Przepis wart wypróbowania: "Przetwory z kalarepy"

Składniki

  • 1 kg kalarepek
  • 3 dag soli
  • 2 dag cukru
  • pół łyżeczki kwasku cytrynowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Idealny dodatek do sałatek. Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa

  2. Kalarepki obierz, pokrój w słupki. Włóż do wrzątku, gotuj 10 min. Odcedź, ułóż w słoikach.

  3. Zagotuj ok. pół litra wody z przyprawami. Zalej kalarepy, zakręć. Pasteryzuj na małym ogniu godzinę. Na drugi dzień pasteryzuj 30 min.

  4. Czas przygotowania 45 min, ilość słoików po 300 ml 6, cena za słoik 1,30 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń