Do góry

Przetwory Przepis na:

przyprawa mix - Garam Masala

przyprawa mix - Garam Masala

Autor: Hanan

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 277

Dodano: 29.06.2011

Odsłon: 7456

jesli nie mamy mozliwosci kupic juz gotowej, bardzo latwo samemu zrobic - trzeba miec tylko: mlynek do kawy albo spory mozdziez :) przyprawe w szczelnym opakowniu (puszka czy sloik) mozna przechowywac przez wiele miesiecy ** idealnie nadaje sie do: wszelakich curry, miesa mielonego, kebabow - ogolnie miesnych potraw, ale takrze do warzywnych - gotowanych czy duszonych garam masala jest to aromatyczna miesznka przypraw pochodzaca ze srodkowej Azji.. samo slowo "masala" znaczy przyprawa... a oto moj przepis :)

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. przyprawy ktore trzeba zmielic - zmielic poprosze ;) bardzo dokladnie. wymieszac z juz zmielona czescia i przelozyc do szczelnego opakowania...

  2. przyprawe uzywac do mies, sosow czy curry... nada im intrygujacy aromat... idelanie nadaje se do ryzu na ostro...

  3. jesli chodzi o kardamon zielony, nalezy pierw nasionka wyluskac z "podszeczek"

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń