Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przysmak anielski"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Składniki
Włóż do garnka umyte udka. Dodaj wszystkie przyprawy, rozpuszczony w niewielkiej ilości ciepłej wody miód, sok wyciśnięty z cytryn, ocet winny, oliwę, wódkę oraz piwa.
Podgrzej, ale nie zagotowuj, i odstaw w chłodne miejsce. Po upływie doby zagotuj.
Przełóż udka na patelnię, zalej płynem i gotuj na ostrym ogniu. Odparuj ok. 2/3 płynu, udka powinny być przyrumienione. Podawaj z bułką lub ryżem.Źródło: Olivia