Do góry

Dania główne Przepis na:

przysmak gajowego

przysmak gajowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 781

Dodano:

Odsłon: 51721

pyszne połączenie mięsa z pieczarkami, boczkiem, porem, zalany sosem myśliwskim...

Składniki

  • mięso wieprzowe (lub inne), 1 kg
  • cebula, 2-3 główki
  • Boczek wędzony, 20 dag
  • por, 1
  • pieczarki, 0,5 kg
  • śmietana słodka 18 %, 0,5 litra
  • sos myśliwski, 1 opakowanie
  • ser topiony tostowy, kilka plasterków
  • sół, pieprz, do smaku
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso pokroić w kostkę jak do gulaszu, poddusić na patelni, doprawić solą i pieprzem.

  2. cebulę i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni.

  3. por pokroić w pólplasterki, podsmażyć na patelni.

  4. pieczarki pokroić, poddusić na patelni, doprawić pieprzem i solą.

  5. sos myśliwski wsypać do śmietany, roztrzepać trzepaczką.

  6. w żaroodpornym naczyniu układać warastwami: mięso, cebulę z boczkiem, por, pieczarki. Zalać to sosem myśliwskim, ułożyć na wierzch plsterki sera tostowego. Piec w nagrzanym piekarniku do 185 stopni przez około pół godziny. smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 23 marca 2012 Świetnie wygląda, sycące, łatwe do zrobienia, czego chcieć więcej ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioluska 22 marca 2012 Wygląda znakomicie :) Juz wiem co będzie u mnie jutro na obiad :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń