Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg pieczony z rozmarynem

Pstrąg pieczony z rozmarynem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19061

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Pstrąg pieczony z rozmarynem"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Sprawione pstrągi umyj, osusz. Natrzyj solą na zewnątrz i wewnątrz. Wstaw na minimum godzinę do lodówki. Pstrągi ponownie osól, obficie posyp pieprzem (najlepiej świeżo, grubo zmielonym).

  2. Ryby ułóż obok siebie na folii aluminiowej. Do środka włóż po dwa plastry cytryny i po dwie gałązki rozmarynu. Na wierzchu ułóż pozostałe plasterki cytryny, obłóż rozmarynem. Dokładnie owiń folią. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz 10 minut.

  3. Folię odwiń, ryby obficie skrop sokiem z cytryny. Zapiekaj jeszcze ok. 10 minut.

  4. Przepis Marty Sztabińskiej z Grajewa

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń