Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrąg pod warzywną pierzynką"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Składniki
Pstrągi umyj, osusz. Oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
Pomidor sparz, obierz, pokrój w kostkę. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Czosnek i cebulę obierz, posiekaj. Por oczyść, pokrój w półplasterki. Marchewkę i pietruszkę obierz, umyj, osusz. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Oliwę rozgrzej na patelni, obsmaż pstrągi z obydwu stron. Przełóż do formy żaroodpornej. Na tej samej patelni zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pozostałe warzywa i przekrojone na pół oliwki.
Zalej bulionem warzywnym, duś 10 min. Dodaj przecier pomidorowy, duś 5 min. Warzywa ułóż na pstrągach. Posyp bułką tartą i natką, ułóż wiórki masła. Piecz 10 min w 220°C.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie