Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg smażony z migdałami

Pstrąg smażony z migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Pstrąg smażony z migdałami"

Składniki

  • 4 pstrągi
  • 10 dag sparzonych i obranych ze skórki migdałów
  • pół kostki masła
  • olej
  • 2 cytryny
  • pół litra soku jabłkowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz czarny i biały
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pstrągi wypatroszyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem, odstawić do lodówki na pół godziny. Rozgrzać na patelni olej i masło. Smażyć ryby do 5 minut z każdej strony. Migdały smażyć na osobnej patelni, tylko na maśle, na złoty kolor. Pół szklanki soku jabłkowego wymieszać z mąką ziemniaczaną, resztę soku zagrzać w rondelku. Do gorącego soku dodawać powoli sok z mąką, ciągle mieszając. Pstrągi przed podaniem należy polać masłem z migdałami i sosem jabłkowym.

  2. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

  3. Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  4. Tekst pochodzi z magazynu

    Źródło: Dzień Dobry

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń